Wednesday 28 December 2011

Лінгвіні з овочами



Я дуже люблю макарони і овочі. Це гарно можна поєднати ось у такому рецептику.

Лінгвіні (це довгі, плоскі і вузькі макарони)або спагетті - 200 г (на 2 порції);
1 цукіні (можна молодий кабачок);
1 морквинка;
2-3 помідорки чері, або одна звичайна;
жменька оливок (зелені, чи чорні, на ваш смак);
1 зубочок часнику(можна і без нього);
сир ФЕТА 50 г;
твердий сир (пармезан) 20-50 г;
тонкий бекон (100 г);
один солодкий червоний перець(можна і без нього);
спеції (за вашим смаком);
сіль.

Нарізаємо моркву на не дуже тонкі паралелепіпеди. Так само нарізаємо цукіні. Для того, щоб овочі виглядали гарно нарізаними, спершу нарізайте овоч на кружальці, а потім кружальці на паралелепіпеди. Так при обжарюванні вони не втратять форму. Лінгвіні варяться 11-13 хв. Цього часу вистачить, щоб приготувати овочі.
На розігріту сковороду наливаємо оливкової олії (соняшникова теж підійде чудово), обсмажуємо спершу моркву до легкої скоринки. Далі додаємо порізаний на смужки чи кубики бекон. Далі - порізаний цукіні, червоний перець (перець я ріжу навпіл, а далі на смужки) і тут можна натерти на терочці 1 зубочок часнику, він додасть ароматності страві. Потім дадаємо перерізані на 4 частинки помідорки і нарізані оливки (оливки можна перерізати на кільця, або вздовж на півмісяці). Фету ріжемо на кубики і додаємо в самому кінці приготування, практично разом із спеціями. Вона смажиться буквально 1 хвилину.
За час, поки ви готуєте овочі, лінгвіні вже зваряться. Викладаємо на тарілку лінгвіні, зверху викладаємо овочі. А поверх тремо трохи пармезану на середній терці. Можна ще поперчити, для тих, хто любить гостреньке. Ось і все, смачного!

http://gazeta.ua/articles/ls-kulinariya/_nevibaglivi-lingvini-z-ovochami-smachna-vecherya-za-20-hvilin/417721

1 comment:

  1. Ого, какое сложное блюдо оказывается я готовлю! Никогда не задумывался о весе ингридиентов :)

    СПасибо за паралелепипеды! :D (соломкой)

    ReplyDelete