Wednesday 2 November 2011

Маленьке відкриття прекрасного

Середа, 2 Листопада 2011




02.11.2011 12:44

Лемінгтон Спа став модним курортом завдяки цілющим джереламФОТО

1/16 1/16

До Ройял Лемінгтон Спа (Royal Leamington Spa) - елегантного і модного міста в серці Англії - туристи їдуть , щоб побачити прекрасну вікторіанську архітектуру, зануритися у тісну, але таку жваву атмосферу алей і скверів, приголомшливих парків, садів, вулиць.

Ще до дев'ятнадцятого століття місто Лемінгтон Спа було звичайнісіньким селом. Таким воно б і залишилось, якби не цілющі джерела, знайдені тут ще за часів Римської імперії.

У 1814 році поблизу річки Лем були відкриті королівські кімнати і ванни (Royal Pump Rooms and Baths). Ця велична і грандіозна споруда, котра зараз є музеєм, приваблювала багатьох відвідувачів, адже тут можна було оздоровитися і втамувати болі та нездужання, купаючись в басейнах, наповнених солоною водою спа. Лемінгтон незабаром став популярним курортом Спа, який відвідували багаті та знамениті люди. Згодом, після візиту королеви Вікторії у 1838 році, місто отримало префікс "Royal". Статуя королеви до цих пір стоїть в місті, хоча була майже зруйнована німецькою бомбою під час Другої світової війни.

В місті є вишуканий Храм Всіх Святих. Перед храмом сучасний пам'ятник джерелам Лемінгтона, схожий на блакитну нескінченну стрічку. Неймовірний парк Jephson Gardens відкриває двері до величезної оранжереї, де зібрані унікальні екземпляри рослин. Навесні парк цвіте рожевими і білими каштанами та розмаїтими тюльпанами. На вході до парку у день весілля принцеси Елизавети 20 листопада 1947 року посадили березу, яка досі прикрашає парк.


1 comment:

  1. Мне очень понравился этот спокойный и красивый город. Очень приятный, мирный, расслабляющий. С радующим сердце бульваром с каштанами. :)

    ReplyDelete