Tuesday 10 January 2012

Easiest ever beef casserole






    Ingredients
  • 515g Diced Beef Casserole
  • 1 onion, roughly chopped
  • 1 leek, trimmed and sliced
  • 1 stick celery, thickly sliced
  • 150g carrots, thickly sliced
  • 125g mushrooms, halved
  • 2tsp mixed dried herbs
  • 2 reduced-salt beef stock cubes
  • 1tbsp tomato purée
  • 2tbsp brown sauce
  • 250ml brown ale, beer or water
  • 1tbsp cornflour mixed with 2tbsp water
  • Mashed potato, to serve

  • Steps
  • 1. Preheat the oven to 150C/ 130C Fan/Gas 2. Put the beef in a large casserole dish with the vegetables and gently mix together.
  • 2. Sprinkle on the herbs. Heat 350ml water in a pan until simmering. Remove from the heat and add the stock, puree and brown sauce, then stir until dissolved. Add the ale, beer or water.
  • 3. Pour over the meat. Cover and bake for 4 hours. Stir in the cornflour paste, cover and return to the oven for 5 minutes. Serve with mash.

1 comment:

  1. Небольшая поправка. В духовке оно было 2 часа. За это время было дважды перемешано.

    Пиво, вернее эль, придало приятный вкус, но в следующий раз надо будет выбрать без горчинки.

    Leeks - на любителя, мне не особо понравился.

    Чтобы не играться с приправами/бульйоном был просто пакетик "Caserole" из Асды.

    ВКУСНО!

    ReplyDelete